Legal Letters krijgt een nieuw kantoor

Kantoor

Dit wordt hem dan. Het nieuwe kantoor. Met ingang van het nieuwe jaar gaat Legal Letters verhuizen en samenwerken met AM Advocatuur.

Diversiteit

Maar even terug naar dit jaar. Wat een jaar. Mijn praktijk is flink gegroeid. Vele nieuwe verenigingen en stichtingen klopten aan. Het is altijd zo leuk om aan het einde van het jaar te zien welke diversiteit in verenigingen er is geweest. Allerlei branches komen voorbij. Variërend van hele kleine stichtingen tot hele grote verenigingen. Van 2 bestuurders tot 470.000 leden. Lokaal, regionaal en nationaal.

De schietsport, de modelautosport, auto taxateurs, hondenrassen, europese verenigingen, werknemers, naturisten, studentendecanen, consumenten, psychotherapeuten, wereldfietsers, kynologenclubs, gedragstherapeuten, psychologen, medisch specialisten, lhbti, omni-sportverenigingen, volleybal, gymnastiek, biljarten, internationale modelbouw, een opvanghuis voor vrouwen, liefhebbers van aardewerk en serviesgoed en zangkoren, het kwam dit jaar allemaal voorbij. Ook ben ik weer als auteur actief geweest voor Wolters Kluwer.

Presentaties

Ik heb presentaties gehouden en bij velen tekst en uitleg mogen geven over hoe verenigingen werken en hoe het juridisch allemaal in elkaar steekt. Ik stond in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel, stadion de Vliert in Den Bosch, Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg, en de jaarbeurs in Utrecht.

Verhuizen

Met 2020 voor de boeg gaat er ook het een en ander veranderen. Tot nu toe was Legal Letters mobiel. Geen kantoor. Afspraken werden altijd bij hotels of de vereniging zelf gehouden of er werd een spreekkamer gehuurd. Dat heeft altijd prima gewerkt en die mogelijkheden blijven er ook voor verenigingen die verder weg van Veldhoven gelegen zijn en ergens halverwege Nederland een afspraak willen maken.

Maar met ingang van het nieuwe jaar gaat Legal Letters zich vestigen. In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Dorpstraat 173a in Veldhoven. Met het toenemende aantal afspraken werd een eigen honk wel nodig. Daarnaast kijk ik er naar uit om weer ‘collega’s’ om me heen te hebben in de vorm van andere ondernemers. Die heb ik wel gemist sinds ik mijn baan bij een baas opgezegd heb.

Samenwerking met advocaat

Ik kijk ook uit naar de samenwerking met Annemiek Machielse van AM Advocatuur. We deden al regelmatig zaken met elkaar. Sommige verenigingen moeten nu eenmaal toch procederen. Die zijn bij Annemiek in goede handen. Haar expertise in het voeren van rechtszaken op het gebied van verenigingsrecht, huurrecht, overeenkomstenrecht en Vereniging van Eigenaren vormt een uitstekende aanvulling op mijn expertise waardoor we een breder aanbod van dienstverlening  aan verenigingen kunnen bieden en een grotere diversiteit van vragen kunnen beantwoorden.

Ik wil iedereen graag bedanken voor het vertrouwen het afgelopen jaar en wens iedereen een gezond en goed 2020 toe.

Marjo Vink

Marjo Vink is jurist verenigingsrecht en stichtingenrecht. Zij adviseert en begeleidt bestuurders en beroepskrachten van verenigingen en stichtingen in de non-profit sector. Marjo geeft trainingen en is spreker bij ledenbijeenkomsten. Zij is jarenlang juridisch auteur geweest bij Wolters Kluwer en is huisjurist van diverse koepelorganisaties.