Sportclubs die niet van de gemeente huren kunnen ook compensatie vragen

Sportverenigingen die niet van de gemeente huren, maar een accommodatie in eigen beheer hebben of deze van derden huren, kunnen nu ook compensatie aanvragen van de vaste lasten, mits zij een omzetverlies van minimaal 20% hebben.

Compensatie

De sluiting van sportaccommodaties heeft grote (financiële) impact gehad op de verenigingen. Clubs die van de gemeente huren, kregen vaak van de gemeente een compensatie. Clubs die van particulieren of van andere organisaties huren of die hun accommodatie in eigen beheer hebben, kwamen hiervoor niet in aanmerking. Dat is nu aangepast. Helaas geldt de regeling uitsluitend voor sportverenigingen en stichtingen, niet voor andere (hobby)verenigingen.

Vandaag is de regeling bekendgemaakt. Meer informatie over hoe de tegemoetkoming moet worden aangevraagd, de hoogte van de toelage, de voorwaarden en een uitgebreide toelichting, vind je hier.

Marjo Vink

Marjo Vink is jurist verenigingsrecht en stichtingenrecht. Zij adviseert en begeleidt bestuurders en beroepskrachten van verenigingen en stichtingen in de non-profit sector. Marjo geeft trainingen en is spreker bij ledenbijeenkomsten. Zij is jarenlang juridisch auteur geweest bij Wolters Kluwer en is huisjurist van diverse koepelorganisaties.