Advocaat verenigingsrecht

Betaalbaar alternatief voor advocaat

Verenigingen denken vaak dat zij bij juridische vragen een advocaat nodig hebben. Dat is zelden echt nodig. Een advocaat is verplicht als je wilt procederen bij rechtbank, hof of Hoge Raad. De meeste verenigingen komen daar niet, en willen daar ook niet komen. Je kunt met je vraag dus ook prima bij een jurist terecht.

Het grote voordeel is dat Legal Letters veel lagere tarieven kan hanteren dan een advocaat. Het uurtarief van Legal Letters is 120 euro ex btw per uur, waar advocaten tarieven hebben van 175 tot 300 euro per uur ex btw en ex kosten. Alleen al om die reden komen verenigingen uit heel Nederland naar Veldhoven. Is de afstand te groot, dan is een afspraak per telefoon ook mogelijk.

Samenwerking met advocaten

Legal Letters is een adviespraktijk voor verenigingsrecht en stichtingenrecht. Ik voer zelf geen procedures. Het is voor mij een sport om met strategische antwoorden en keuzes te voorkomen dat het zover komt. En mocht het toch zover komen, dat je dan het voortraject op de juiste wijze hebt aangepakt zodat je zaak goede kans van slagen heeft. Wel werk ik samen met advocaten. Heb je een vraag over huurrecht, VvE-recht, arbeidsrecht of heb je een dagvaarding ontvangen? Dan verwijs ik je naar advocaten met wie ik samenwerk.

Marjo Vink

Marjo Vink is jurist verenigingsrecht en stichtingenrecht. Zij adviseert en begeleidt bestuurders en beroepskrachten van verenigingen en stichtingen in de non-profit sector. Marjo geeft trainingen en is spreker bij ledenbijeenkomsten. Zij is jarenlang juridisch auteur geweest bij Wolters Kluwer en is huisjurist van diverse koepelorganisaties.