mr. Marjo Vink

Hart voor de vereniging en stichting

Ik ondersteun bestuurders en beroepskrachten bij vragen over verenigingsrecht of stichtingenrecht. In heldere duidelijke taal geef ik aan wat de juiste procedure is, hoe je als bestuur het beste kunt handelen en wat de risico’s zijn. Ik denk met je mee over verandering van beleid, ledenbinding of verenigingsdemocratie en leg dat op de juiste wijze voor je vast in de statuten en reglementen. Waar nodig zet ik adviezen op papier zodat je tijdens de bestuurs- of ledenvergadering de nodige achtergrondinformatie hebt om je besluiten te verantwoorden. Strategisch waar het moet, eenvoudig waar het kan en altijd in gewoon Nederlands.

Meester in de rechten


Ik ben een laatbloeier in de juridische wereld. Na een opleiding in de zorg en een baan als teamleider in een Zwitsers ziekenhuis ging ik alsnog rechten studeren aan de Open Universiteit. Afstandsonderwijs, wat een lange adem en een gezonde dosis discipline vergde, aangezien ik de studie combineerde met een baan en een gezin. Ik behaalde mijn bachelor Nederlands recht in 2008 en mijn master in 2013. Daarna ben ik mij gaan specialiseren in verenigingen en stichtingen.

Werkervaring

Tijdens mijn studie heb ik een succesvolle carrière switch gemaakt van de zorg naar het juridische werk. Ik werkte bij de Sociaal Raadslieden als sociaal raadsvrouw en bij Slachtofferhulp Nederland, waar ik slachtoffers van gewelds- en zedenmisdrijven begeleid heb. Maar mijn interesse lag toch meer bij rechtspersonen met een maatschappelijke en ideële doelstelling. In 2014 ben ik als zelfstandig jurist begonnen onder de naam Legal Letters. Klein begonnen met lokale verenigingen, maar inmiddels uitgegroeid tot huisjurist van landelijke organisaties. Ook enkele grote internationale verenigingen en stichtingen in de goede doelen sector weten mij inmiddels te vinden.

Auteur


Voor juridische uitgeverij Wolters Kluwer ben ik 5 jaar lang auteur geweest. Ik schreef voor digitale uitgaven op het gebied van contractenrecht, verzekering, schade & aansprakelijkheid, onderwerpen waar ook verenigingen steeds meer mee te maken krijgen.

Marjo in de media

Sportzaken.pro:

Sportzaken.pro/juridisch-advies/juridische-webinars-voor-sportclubs/

Sportzaken.pro Artikelen Legal Letters

Brabants Dagblad:

www.bd.nl/hoe bestuur je een sportclub die stil ligt

Algemeen Dagblad:

www.ad.nl/den-haag/mogen-leden-van-sportverenigen-contributie-terugvorderen

2020-04-04 Algemeen Dagblad-1__01__01

Eindhovens Dagblad:

2018 10 eindhovens dagbald artikel
2018 05 artikel veldhovens weekblad